?

Log in

No account? Create an account

Previous Entry | Next Entry

Firefly trivia quiz: ANSWERS

                                                         Firefly - compressed

I’ve posted the answers to the Firefly trivia quiz in the comments section (and reposted the questions below, for the folks who didn’t take the quiz first time around):

Poll #1918407 So you think you know Firefly

What is the ship, Serenity, named after?

According to Shepherd Book, child molesters and who else is going to the ‘special level of Hell’?

Which crew member shaved his moustache before joining Serenity?

In the movie 2005, Serenity, what is unusual about Mr. Universe’s wife?

According to Inara, how much pressure does a blade require to puncture human skin?

Which secondary character shares a name with a Confederate general?

In The Train Job, Niska tortures a man to death. Why will Mrs.Niska be upset at him?

Who was the original mechanic on Serenity?

Which of Serenity’s crew members get killed?

In, Jaynestown, how much money did Jayne steal from Magistrate Higgins?

In the movie, which TV ad contains hidden code which triggers River’s ‘fight mode’?

What does Jayne call his favorite gun?

Which of the nine crew members, have never been shot (or grazed)?

What is the name of the drug which caused people to turn into Reavers?

What type of hat does Badger wear? – A clue for Dr. Who fans: It’s not a fez ;)

What is the futuristic expression used by lawmen when placing someone under arrest?

In War Stories, we learn that Zoe disobeyed a direct order from Mal, what was it?

Which old friend of Mal’s shaved his beard after marrying Mal’s ex-wife?

Name the characters we see wearing a dress?

Will you ever understand why Fox cancelled Firefly?


I had fun coming up with questions. I hope you enjoyed trying to answer them.
How many did you get right?
5 or less: Sorry, but Captain Reynolds would be ashamed of you.
6–10: More than five ain’t nothing (as Mal would say), but you might want to rewatch a few episodes to get back in the game.
10–15: Definite Browncoat material
15–19: Shiny!
All 20: You’re a true Browncoat (or an Alliance operative).

Tags:



Site Meter


Comments

( 3 comments — Leave a comment )
jongibbs
Jun. 24th, 2013 03:08 pm (UTC)
Firefly Quiz: Answers

Q1: What is the ship, Serenity, named after?
[Ans: A famous battle between the Alliance and the Browncoats.]


Q2: In the episode Our Mrs. Reynolds, according to Shepherd Book, aside from child molesters who else has a ‘special level of Hell’ reserved for them?
[Ans: People who talk at the theater.]


Q3: Which crew member shaved his moustache before joining Serenity?
[Ans: Wash – see Out of Gas]


Q4: In the movie 2005, Serenity, what is unusual about Mr. Universe’s wife?
[Ans: She’s a Lovebot]


Q5: In the episode, Shindig, according to Inara, how many pounds of pressure does it take to puncture human skin?
[Ans: Less than a pound]


Q6: Which secondary character in the show shares a name with a Confederate general from the American Civil War?
[Ans: Jubal Early, the bounty hunter in Objects in Space (http://en.wikipedia.org/wiki/Jubal_Early)]


Q7: When we first meet the gangster, Adelai Niska, why does he think his wife will be upset at him for torturing a man to death that day?
[Ans: The man was his wife’s nephew]


Q8: Who was the original mechanic on Serenity?
[Ans: Bester – see Out of Gas)]


Q9: Which of Serenity’s crew members get killed?
[Ans: Shepherd Book and Wash (in the movie, Serenity; River and Simon (temporarily ‘killed’ in the episode, Ariel); Mal (by Niska, who had him revived so he could continue torturing him, in the episode, War Stories)]


Q10: In the episode, Jaynestown, how much money did Jayne steal from Magistrate Higgins?
[Ans: Sixty thousand…untraceable).]


Q11: In the movie 2005, Serenity, a TV commercial contains hidden code which triggers River’s ‘fight mode’. What is the commercial advertising?
[Ans: Oaty Bars]


Q12: What does Jayne call his favorite gun?
[Vera (See Our Mrs. Reynolds)].


Q13: Which of the nine crew members, have never been shot (or grazed)?
[Ans: Inara and River]


Q14: What is the name of the drug which caused people to turn into Reavers?
[Ans: The Pax]


Q15: What type of hat does Badger wear? – A clue for Dr. Who fans: It’s not a fez ;)
[Ans: A Bowler/Derby]


Q16: What is the futuristic expression used by lawmen when placing someone under arrest?
[Ans: “You are bound by law.”]


Q17: In the episode, War Stories, we learn that Zoe disobeyed a direct order from Mal, what was that order?
[Ans: She married Wash (see War Stories).]


Q18: Which old friend of Mal’s shaved his beard after marrying Mal’s ex-wife?
[Ans: Monty, in the episode, Trash.]


Q19: Name the characters we see wearing a dress?
[Ans: Inara (every episode); River (various episodes); Kaylee (Shindig); Mal (Our Mrs. Reynolds); Zoe (Serenity movie – funeral scene]


Q20: Will you ever understand why Fox cancelled Firefly?
[Ans: Anything other than “yes”.]



Edited at 2015-11-03 04:16 pm (UTC)

paulwoodlin
Jun. 30th, 2013 10:03 am (UTC)
It was more fun than the Star Trek Trival pursuit game!
jongibbs
Jun. 30th, 2013 10:34 am (UTC)
Lol, Thank you! :)
( 3 comments — Leave a comment )

Things What I Wrote and Other Stuff

No longer in print but there are still some copies floating around out there


No longer in print but there are still some copies floating around out there















 











THE MEAGER PUDDLE OF LIMELIGHT AWARDS


Books by my writer friends - compressed

NJ Writing groups - compressed

NJ writing conference - compressed

Tags

Latest Month

September 2017
S M T W T F S
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Powered by LiveJournal.com
Designed by Paulina Bozek